Tvoření pro citlivé duše. Tak popisuje svá díla žena, zatížená na anděly

Michaela Němcová ze Svojšína na Tachovsku maluje obrázky na všechny možné podklady. Na plátno, destičky, hrnečky, vánoční koule nebo i propisky. Materiál kupuje v obchůdcích či na internetových portálech, tmavé kamínky pak vozí ze zverimexu. Ačkoliv umí namalovat cokoliv, nejraději maluje anděly.

Lidé anděly vyžadují. Když Míše popíšou své vize nebo trápení, hned vidí obraz, který chce pro danou osobu vytvořit. "Je to intuice. Něco, co cítím, musím nakreslit. Každý anděl nese něco jiného. Lásku, touhu, uzdravení, dítě do rodiny. Andělé mají každému přinést štěstí, je to cesta srdce," popsala svou tvorbu Michaela Němcová.

Práce Michaely Němcové ze Svojšína

Pracovní stůl může být kdekoliv. Míša jej má přímo v ložnici a u něj skříňku s poličkami, kde skladuje jak podkladový materiál, tak akrylové barvičky, desítky štětců, štrasové kamínky a další věci. A kolem sebe má spousty obrázků, kde převažují andělé.

Michaela Němcová vždycky ráda malovala, dokonce se učila dekorativní malbě na sklo a keramiku. Časem od kreslení utekla, ale když přišla rodina, najednou pocítila potřebu opět začít malovat. Pro sebe, rodinu, pro přátele. Teď ji už lidé sami vyhledávají přes sociální sítě. Jejím životním mottem je: Nejít sám proti sobě.

Spustit audio