U muziky s Plzeňáky - v září s Cimbálovou muzikou Milana Broučka!

26. srpen 2015

Máte rádi cimbálovou muziku? Rádi se zaposloucháte do virtuózní hry, která vás zvedne ze židle? Pak u dalšího vydání veřejné rozhlasové nahrávky pořadu „U muziky s Plzeňáky“ nesmíte chybět! 3. září se ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň představí vynikající Cimbálová muzika Milana Broučka.

Cimbálová muzika pod vedením Milana Broučka se zaměřuje především na moravský, slovenský a maďarský folklor. Výjimkou nejsou ani hudební výlety mezi cikánské nebo rumunské rytmy. Co vás při poslechu této cimbálové muziky ale na první poslech upoutá, je virtuózní interpretace všech skladeb. Členové muziky jsou totiž profesionálními hudebníky s praxí v předních českých orchestrech.

Hybnou silou cimbálové muziky je její vedoucí Milan Brouček, absolvent plzeňské konzervatoře v oboru housle a zpěv. Prošel několika folklorními soubory (např. Úsměváček, Úsměv, kapela Gilli Romani) a různými orchestry, momentálně je členem Plzeňské filharmonie. Cimbálovou muziku dotváří Ondřej Pustějovský (housle, zpěv), Anton Masnica (akordeon, zpěv), Vojtěch Masnica (kontrabas, zpěv), Michal Vostrý (viola, zpěv) a Vlaďka Křenková (cimbál).

Veřejná rozhlasová nahrávka pořadu „U muziky s Plzeňáky“ s Cimbálovou muzikou Milana Broučka proběhne ve čtvrtek 3. září 2015 od 17 hod ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň. Pořadem provází Michaela Vondráčková. Vstup do studia je zdarma, těšíme se na vás!

Záznam pořadu bude následně odvysílán ve Špalíčku lidových písní 12. a 19. 10. 2015 po 19. hodině.

Spustit audio