U Seneckého rybníka v Plzni vznikly nové cyklotraily pro rodiny s dětmi i náročné jezdce

1. červenec 2024 18:00

Z nových cyklotrailových tras u Seneckého rybníka v Plzni mají radost nejen kolaři, ale také správci městských lesů. Doufají, že vyznavači adrenalinu dají přednost těmto oficiálním stezkám a v okolí Plzně nebudou vznikat další nelegální trasy.

Slavnostní otevření

Klopené zatáčky, boule a také stromy – v lesích u Seneckého rybníka v Plzni jsou dva nové cyklotraily. Modře značený, který je dlouhý 2,3 kilometru, sjedou třeba i rodiče s dětmi, na červenou trasu o délce 1,7 kilometru už to chce mít nějaké zkušenosti. Vybudování tras zafinancoval první plzeňský obvod a vyšlo na 2,5 milionu korun.

Cyklotrailové trasy u Seneckého rybníka v Plzni

Milovníci jízdy v terénu mají teď novou atrakci a správci lesa doufají, že jim odpadla jedna starost. „Vyšli jsme jezdcům na endurových kolech vstříc v požadavku na vznik tohoto typu stezky a máme uzavřenou takovou nepsanou dohodu. Pokud se tyto oficiální tratě osvědčí, budeme pokračovat v jejich výstavbách a na oplátku dojde k likvidaci nebezpečných nelegálních trailů, které dosud vznikaly v okolních lesích,“ prozradil vedoucí městských lesů Milan Sekáč.

autoři: Jan Markup , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio