Vnitřní bazén na Slovanech se opravuje, milovníci plavání ale o vodu nepřijdou

3. červenec 2024 15:35

Oprava rozvodů vody, skokanských bloků i vnějších dlaždiček začala ve vnitřním bazénu v plaveckém areálu na Slovanech v Plzni. Návštěvníci ale o plavání nepřijdou. Využívat mohou stejně dlouhý venkovní bazén.

Už od roku 1986 slouží rozvody vody pro velký vnitřní bazén v plaveckém areálu v Plzni na Slovanech. Po necelých 40 letech už proto potřebují nutně rekonstrukci. Ta začala 1. července a kvůli tomu bylo nutné vnitřní padesátimetrový bazén uzavřít. „Skrz dlažbu v prostorách vnitřního bazénu prosakuje voda, která teče do technologie a narušila statiku budovy. Musíme tedy vykopat podlahu, natahat nové rozvody a svody vody a poté vše zase vyzdít a obložit novou dlažbou,“ popsal ředitel plaveckého areálu Tomáš Kotora. V rámci rekonstrukce vznikne také zázemí pro sportovce plaveckého klubu.

Milovníci plavání o svůj oblíbený sport na Slovanech nicméně nepřijdou. Navštěvovat mohou stejně dlouhý venkovní bazén. A to i v chladnějších měsících, kdy nad ním vyroste nafukovací hala. Ta bude instalována pravděpodobně v říjnu, a dokonce zůstane v provozu i po znovuotevření vnitřního bazénu, jež je plánováno zatím na Vánoce.

autoři: Anna Matuštíková , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio