Už půl roku pletou a háčkují, aby pomohli hospicu

V Touškově se plete a plete, nebo také háčkuje. Spolek Náš Touškov v září vyhlásil výzvu a sbírá háčkované či pletené čtverce, které postupně sešívá do dek o velikosti 150 cm x 180 cm. Tyto deky jsou na prodej a výtěžek z nich půjde na služby mobilního hospicu sv. Lazara v Plzni.

Spolek Náš Touškov by chtěl dohromady pospojovat celkem 473 dek. Proč tolik? Protože, když se poskládají vedle sebe, poskládají se na délku 850 metrů, což je délka cyklostezky, která vede z Touškova do Kozolup. To je ale zatím vzdálená budoucnost. Touškovští sešili teprve šedesát dek. V reálu tedy chybí ještě 413 kusů, ale protože se budou čtverce sbírat ještě rok, tak je naděje, že mety bude dosaženo.

Blanka Antošová

Momentálně spolek shání jednobarevné čtverce. Lidé jim totiž poslali hlavně různobarevné, ale deky se kompletují tak, aby barvy k sobě ladily a střídaly se jednobarevné čtverce s pestrými. Pokud se chcete přidat, můžete čtverce o velikosti 30x30 cm posílat poštou na spolek Náš Touškov, nebo je donést na některé ze sběrných míst. Více se dozvíte na webových stránkách dekapro.cz.

Spustit audio