Úžasná podívaná. U Stříbra se proháněla psí spřežení

Ve stříbrských kasárnách se konal 1. ročník závodu Stříbrský sprint. Na místo se sjeli majitelé čtyřnohých chlupáčů, aby s nimi vyběhli na krosovou trať v délce 4,6 km s převýšením 94 metrů. Do této soutěže se přihlásili musheři z celé republiky, ale také i ze Slovenska, jedna soutěžící přijela z Rakouska.

Na trati pravidelně trénovali i domácí, někteří se mohou dokonce pochlubit úžasným vítězstvím z jiných soutěží, jako například stříbrský Dušan Bílek, který se nedávno stal Mistrem republiky ve sprintu v Hradci Králové. Ve Stříbře startoval se šesti samojedy, jde o severské plemeno s velkou výdrží, kdy dokáží uběhnout až 50 kilometrů. Skončil na 2. místě.

Pro velký úspěch, kdy se do soutěže přihlásilo na sto deset závodníků z různých míst, by pořadatelé rádi pokračovali. "Vloni jsme měli takový zkušební ročník a díky němu jsme se rozhodli tento závod opravdu pořádat jako první ročník. A protože slyšíme jen samé kladné ohlasy, tak bychom v tom rádi každoročně pokračovali. I když příprava je skutečně náročná. Musím poděkovat také sponzorům, bez kterých by to nešlo," uvedl za pořadatele Rostislav Job.

Spustit audio