V Brdech vzniká film s hvězdným obsazením

13. říjen 2017

V Brdech a v Praze v těchto dnech natáčejí filmaři nový akční sci-fi film Alpha Code. Snímek včera představili tvůrci s americkými a českými herci na zámku Zbiroh na Rokycansku.

Příběh je o podnikateli v oboru robotiky a fyziky Martinovi, kterému unesou dceru mimozemšťané. Martin musí využít všechny své znalosti a zkušenosti, aby dceru našel a zjistil, proč byla unesená. Scénář filmu o setkávání s mimozemskými civilizacemi napsali producent Milan Friedrich a Američan Keoni Waxmen, který film režíruje. Podle Milana Friedricha je film údajně založený na skutečných událostech.

Pro hlavní roli podnikatele, kterému mimozemšťané unesou dceru, vybrali tvůrci Brena Fostera. „Když jsem dostal scénář, tak mě to nejdřív zaskočilo, nečekal jsem tento typ příběhu, ale potom, když jsem měl možnost promluvit s Milanem, který je autorem scénáře a ten příběh vychází z jeho osobních zážitků a prožitků a viděl jsem jeho vášeň pro toto téma a zjistil jsem, že celý tým je složený s osobností, které jsou pro mě zárukou úspěšného projektu, tak potom jsem se rozhodl velmi rychle,“ řekl Foster.

Ve filmu si zahraje i krásná Denis Richardsová

Martinovi při hledání jeho unesené dcery pomáhá neznámá žena, kterou hraje Denis Richardsová, známá jako partnerka Jamese Bonda z filmu Jeden svět nestačí. „Když jsem dostala možnost přečíst si scénář, velmi mě to zaujalo, jsou to přesně ty věci, které mě zajímají, a když jsem zjistila, že film bude režírovat Keony Waxmen, tak jsem dlouho neváhala,“ uvedla Richardsová.

Denis Richardsovou, která natáčí v Čechách poprvé, také velmi zaujalo, že se tu léčí rýma a nachlazení slivovicí. Podle Brena Fostera máme zase v Čechách nejlepší polévku na světě: „V lese vám tu rostou velmi chutné houby a tady z ní umí udělat kulajdu, měl jsem dokonce několik talířů. Ty houby mají úžasnou chuť, takže to je moje nejoblíbenější polévka.“

Štáb i herci mají za sebou zhruba polovinu filmu a zatím se natáčelo hlavně v Brdech, poblíž zámku Tři Trubky u Strašic a také v Atom muzeu Brdy u Míšova.

Další deset dní se bude film natáčet v Praze. Kromě amerických herců si v něm zahrají i Marek Vašut, Sabine Rojková nebo Vojtěch Dyk. Světová premiéra snímku Alpha Code bude v Čechách příští rok na podzim.

autoři: čer , jik
Spustit audio