V Janovicích nad Úhlavou otevřeli koupaliště se slanou vodou

29. červen 2020 15:35

V Janovicích nad Úhlavou mají nové koupaliště. Vybudovaly ho na místě původního přírodního koupaliště ze 70. let minulého století. I když dnes počasí ke koupání moc nelákalo, voda byla teplá a tak se našli i tací, kteří nový bazén hned otestovali.

„Změnilo se tu v podstatě naprosto všechno. Místo velkého padesáti metrového bazénu tu je bazén s menší rozlohou i menší hloubkou vody. To je pro nás jako provozovatele rozhodně příjemnější, a myslím, že i pro veřejnost. Změnilo se i veškeré okolí,“ popsal starosta Janovic nad Úhlavou Michal Linhart.

Původně měl v Janovicích vzniknout biotop. Kvůli problémům s dodávkou technologie, ale vedení města muselo záměr změnit. „Nakonec tam je slaná voda, to znamená čištění pomocí soli, což nám přijde zdravější než klasickým chlorem,“ doplnil Michal Linhart.

V janovickém bazénu se rozhodně nudit nebudete

Kromě velkého bazénu s oddělenou částí pro plavání a pro zábavu, mají návštěvníci k dispozici také dětský bazén se skluzavkami a dalšími herními prvky. „Zatím jsou tady jen herní prvky, které jsou v bazénech. Do budoucna uvažujeme o doplnění. Přemýšleli jsme například o volejbalovém kurtu, minigolfu, kolotoči či prolézačkách a podobně,“ dodal starosta.

V Janovicích nad Úhlavou přivítají prázdniny velkou novinkou. Po kompletní rekonstrukci tam otevřeli areál přírodního koupaliště

Rekonstrukce plaveckého areálu přišla zhruba na 30 milionů korun a město Janovice nad Úhlavou ji celou hradilo ze svého rozpočtu.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio