V Plzeňském a Karlovarském kraji probíhá nábor malých hokejistů

27. září 2024 21:25

Jako čeští reprezentanti si mohli připadat kluci a holky na zimním stadionu v Klatovech. Během tradiční náborové akce Pojď hrát hokej si nejenom obuli brusle a vzali do rukou hokejky, ale na sobě měli také reprezentační dresy.

Zacvičit si, vyzkoušet si umělý led a na ten skutečný vyjet v reprezentačním dresu. Na zimních stadionech po celé zemi odstartoval tradiční hokejový týden. Cílem akce „Pojď hrát hokej" je přilákat do klubů nové hráče. V Plzeňském kraji se mladým hokejistům a hokejistkám otevřel jako první stadion v Klatovech. „S účastí dětí jsme celkem spokojeni, ale mohla by být i vyšší. Nicméně venku je hezké počasí, což mohlo situaci ovlivnit. V lednu proběhne další termín náboru,“ uvedl hlavní klatovský trenér Roman Vondryska. V posledních letech se dle jeho slov zájem malých hokejistů pomalu zvedá a aktuálně je jich dost na to, aby obsadili v požadovaném počtu všechny kategorie.

Akce Pojď hrát hokej se koná i na dalších stadionech v Plzeňském kraji, nábor čeká Plzeň, Třemošnou, Domažlice, Sušici, Rokycany a Tachov. Budoucí hokejisté a hokejisty z Karlovarského kraje se zase mohou účastnit v Ostrově, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Sokolově a Chebu.

autoři: Jan Markup , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio