V Plzni demonstrovali hokejoví fanoušci

14. únor 2011

Modrobílá barva a dresy s indiánem na prsou zaplavily v sobotu plzeňské ulice. Fanoušci HC Plzeň 1929 - aktuálně osmého týmu hokejové extraligy - se vydali do ulic, aby demonstrovali proti poměrům ve vedení naší nejvyšší soutěže. Přibližně čtyřista příznivců se vydalo od zimního stadionu na plzeňské Náměstí Republiky, kde mluvčí Petr Jindra, mezi fanoušky známý jako "cartman", přečetl jejich prohlášení. Do plzeňských ulic se vypravil také Jan Markup.

Podle prohlášení, které na shromáždění přečetl Petr Jindra, je ale odstoupení vedení extraligy až tím posledním krokem. Celá soutěž by měla mít podle fanoušků jasná, srozumitelná a průhledná pravidla a zároveň by měla fungovat rychlá a účinná kontrola, která by zamezila podobným problémům, které v sezoně měly hned tři extraligové kluby.

Průvod se obešel bez incidentů a řidiče tak na křižovatkách fanoušci zdrželi jen několik minut. Podle velitele zásahu se o pořádek staraly sotva desítky policistů, ale byl přítomen pro jistotu i antikonfliktní tým a dohlíželi také městští strážníci.

autor: jnm
Spustit audio