V Plzni začíná festival Živá ulice

15. červenec 2019 10:00

Osmý ročník festivalu se letos odehraje na šesti místech v centru města. Přehlídka hudby, divadla a další zábavy nabídne rock, jazz, pop, představení pod širým nebem, módu i jídlo. Všechny akce po 14 dní budou zdarma.

Živá ulice začne už tradičně blokem „Za dveřmi... je divadlo“. V Mlýnské strouze a DEPO2015 bude od 15. do 17. července osm představení pod širým nebem. V Mlýnské strouze uvidí lidé artisty a umělce z Čech, Německa a Nizozemska, každý den mohou vyrazit na dvě až tři představení. Dnes 15. července to bude například Le Cabaret Nomade s představením pro jednoho diváka.

„Jejich nejnovější inscenace Kabinet pamětí vás vytrhne klidem a intimitou z každodenního shonu,“ uvedla mluvčí festivalu Dominika Antonie Skalová s tím, že následující večerní představení německých Bängditos theater v DEPO2015 diváky pořádně rozproudí.

V úterý divadlo Continuo zahraje pohádku Zuna, plnou poetických loutek, zábavných žížal a živé muziky. Po pohádce se v Mlýnské strouze představí divoký mistr kuchyně. Při přípravě palačinek bude na vlastním stroji hrát na varhany i na buben. One man show Holanďana Brama Graaflada patří mezi špičky pouličního divadla.

Bubeníci i ohňová show

Ve středu 17. července vystoupí Par a Didl Drummers, bubeníci, kteří hrají pro všechny věkové kategorie. Jan Hrovatitsch hraje na bicí od svých čtyř let a Martin Švec je jedním z nejrespektovanějších bubeníků české punk metalové scény. „Jejich nadupané tempo udrží mladí absolventi HAMU, kteří založili divadlo G.N.A.T. Jejich novinka Smetáček pobaví,“ popsala Skalová. Smetáček a syn je rodinná firma, která žije pro to, aby všude bylo dokonale čisto a uklizeno. A jsou odhodláni pro to udělat a obětovat vše, jsou rozhodnuti nad špínou vyhrát.

Festival zakončí taneční a akrobatická ohňová show v podání Blackout Paradox, která je volně inspirovaná šamanstvím a mystikou. Nabídne ohňové rekvizity, výpravné kostýmy i opulentní masky.

Hlavní program festival Živé ulice připravuje od 9. do 18. srpna, 1. září ji zakončí tradiční Festival polévky.

autor: jik | zdroj: ČTK
Spustit audio