Ve Škodaparku se pořád může bruslit, údržba ledu je ale náročná

19. únor 2024 15:35

I když je podle kalendáře stále zima, počasí tomu neodpovídá. Teploty v Plzeňském kraji v uplynulých dnech dosáhly až dvanácti stupňů Celsia. Je v takových podmínkách možné dělat nějaký zimní sport? V Plzni se lidem stále nabízí veřejné kluziště.

Lyžování, snowboard nebo běžky si letos v únoru moc neužijeme. Teploty stoupají ke 12 stupňům a sněhu ubývá i na horách. Lidé na Plzeňsku ale mohou v některých městech stále využívat veřejná kluziště.

Kluziště ve Škodaparku

Jako třeba ve sportovním areálu Škodapark v Plzni, kde se v těchto dnech kloužou po ledě lidé všech věkových kategorií. V areálu je k dispozici mimo jiné půjčovna bruslí a malým dětem se nabízí různé pomůcky jako třeba hrazdičky, které jim pomohou ve výuce.

Počasí se ale nedá oklamat, a tak led taje a je mokrý. Jeho údržba dokáže být dost náročná. „Kvalitu ledu zhoršuje svit slunce. Častěji ho tedy musíme upravovat. Celou plochu přejíždíme kartáčem, nedostatky pak hladíme ručně hrablem. Někdy objevíme větší problém, v tom případě musíme místo nechat roztát, znovu napustit a znovu zmrazit,“ popisuje správce ledové plochy František Karel.

Plzeňské kluziště by mělo fungovat do poloviny března.

autoři: Anna Matuštíková , abk
Spustit audio