Vejce je vynikající zdroj bílkovin, tuků, vitamínů i minerálních látek
27. březen 2023
Vajíčka jsou velmi kvalitní potravinou. Dříve byla zapovězena kvůli cholesterolu, ale dnes už se ví, že je to mýtus, potvrzuje v našem vysílání Marek Hanza.
Dříve se doporučovalo pouze jedno vejce za týden, dnes už klidně můžeme sníst 1-3 vejce denně. Nutriuční terapeut radí také ohledně správného skladování vajec a jejich tepelné úpravy.
Další témata v poradně zdravé výživy: psyllium a jeho užívání, vlastnosti kapsaicinu, který je obsažen v pálivých paprikách nebo aktuálně nedobrá rajčata na pultech obchodů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.