Vejce je vynikající zdroj bílkovin, tuků, vitamínů i minerálních látek
Vajíčka jsou velmi kvalitní potravinou. Dříve byla zapovězena kvůli cholesterolu, ale dnes už se ví, že je to mýtus, potvrzuje v našem vysílání Marek Hanza.
Dříve se doporučovalo pouze jedno vejce za týden, dnes už klidně můžeme sníst 1-3 vejce denně. Nutriuční terapeut radí také ohledně správného skladování vajec a jejich tepelné úpravy.
Další témata v poradně zdravé výživy: psyllium a jeho užívání, vlastnosti kapsaicinu, který je obsažen v pálivých paprikách nebo aktuálně nedobrá rajčata na pultech obchodů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.