Vepřový biskup

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Plzni-Černicích

Suroviny:


vepřové ocásky ( zhruba na 1 porci 75 dkg)
2 cibule
3 stroužky česneku
1/2l černého piva
kmín
majoránka
sůl, pepř
špetka zázvoru
2 bobkové listy


Postup:


Ocásky přesekneme na menší kousky, omyjeme, nasolíme, nakmínujeme a vložíme do pekáče. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a nasypeme na ocásky. Zalijeme pivem, osolíme, opepříme, přidáme trošku zázvoru a bobkové listy. Vložíme do trouby a pečeme při 140°C po dobu 2 – 2,5 hodiny. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 180° - 200°C a dopečeme. Upečené maso přendáme do misky. Výpek přelijeme na pánev, přidáme majoránku a povaříme zhruba 4 – 5 minut, poté propasírujeme.
Pečené maso na talíři přelijeme majoránkovou šťávou.

Přílohy: chléb, špenát, kyselé zelí, brambory


autor: šéfkuchař