VIDEO: V Plané hoří sklad propan-butanu, jeden člověk zemřel, další dva jsou zranění

6. červenec 2017

V Plané na Tachovsku stále zasahují desítky hasičů u požáru ve skladu propan-butanových lahví. Okolí skladu policisté evakuovali. V areálu zemřel jeden muž.

Jednu oběť si vyžádal požár skladu propan-butanu v Plané na Tachovsku. Potvrdil to mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha i policisté. Totožnost mrtvého zatím není známá. Na místě řetězově vybuchly desítky propan-butanových lahví.

„Máme tu tři výjezdové skupiny. Ošetřili jsme jednoho muže s lehčím zraněním, který byl poté ponechán na místě. Druhý muž utrpěl postinhalační trauma a po ošetření jsme ho odvezli na internu nemocnice ve Stodě. Nebyl ale ohrožený na životě," uvedl Brejcha.

Martin Brejcha také potvrdil, že se při zásahu zranil jeden hasič. Záchranáři ho s úrazem nohy převezli na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Stodě. Policisté evakuovali obyvatele okolních domů. Oheň sleduje také posádka policejního vrtulníku a místo zůstává uzavřené.

„Sklad pořád hoří, docházelo k řetězovým výbuchům, ale už ustaly. Místo je uzavřené," popsala dění v areálu skladu mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

Místostarosta Plané Pavel Nutil na webových stránkách obce uvedl, že byla zastavena doprava v Nádražní ulici a provoz vlaků. Železniční provoz byl podle policistů obnoven po 12:00. Sklad podle ČTK patří soukromé osobě a bylo v něm 600 až 700 tlakových lahví, z toho zhruba stovka prázdných.

autoři: Směna ČRo Plzeň , mkl | zdroj: ČTK
Spustit audio