Výměna Plzeňských karet pokračuje

5. červenec 2015

Kdo si svou kartu pořídil v období od května 2004 do května 2011, měl by se hlásit. Plzeňské městské dopravní podniky provádějí jejich výměnu.

Plzeňské karty z období od května roku 2004 do května 2011 se vyměnit musí. Není na nich totiž vytištěna doba platnosti a garantovaná životnost většiny z nich už byla výrazně překročena. Neznamená to ale, že se všechny karty musí nahradit okamžitě. Jejich výměna bude rozložena do více let a bude se provádět v dávkách podle pořadových čísel karet, a to od toho nejnižšího.

Na každou číselnou řadu vyhradily dopravní podniky dva měsíce. Žádost je možné podat na obou Zákaznických centrech PMDP, tedy na Denisově nábřeží i Klatovské třídě. Vyzvednout si Plzeňskou kratu ale pak lidé mohou jen na Denisově nábřeží.

Postup pro majitele karet je teď ale o něco jednodušší. Nově si mohou prostřednictvím Úřadu bez čekání rezervovat konkrétní datum a čas, během kterého budou přednostně obslouženi na Zákaznickém centru PMDP na Denisově nábřeží.

Nová karta není zdarma

Žádost o výměnu Plzeňské karty si lidé mohou buď přímo vyzvednout na Zákaznických centrech PMDP nebo si ji mohou stáhnout na webu dopravních podniků. Pak už potřebují jen aktuální fotografii, občanský průkaz nebo cestovní pas a 170 korun. Fotografii si mohou také nechat pořídit i na místě. U dětí do patnácti let musí o Plzeňskou kartu žádat zákonný zástupce, který má dítě zapsané v občanském průkazu. Pokud ho zapsané nemá, musí předložit rodný list dítěte. V případě, že výměnu karty bude chtít zařídit někdo jiný, než je její majitel, je nutné, aby měl od majitele ověřenou plnou moc.

Přichystání nové Plzeňské karty trvá zhruba dvacet pracovních dnů, PMDP ji zatím na počkání nevydává. Platnost nové karty je pět let od data vydání a datum platnosti už na ní uvedeno je.

Podrobnosti o výměně Plzeňské karty včetně aktuálně vyměňovaných pořadových čísel najdete zde.

Formulář žádosti o výměnu Plzeňské karty je ke stažení zde.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio