Začala pěstovat mikrobylinky na balkóně, teď je držitelkou ocenění Regionální potravina
Paní Olga Novak z Karlových Varů pěstuje mikrobylinky. Vše začalo v době covidu vypěstováním ředkvičky a hrášku, které zachutnaly jejím dětem. Teď paní Olga nabízí mikrobylinky jednotlivcům i restauracím a hotelům v kraji.
Hrášek, ředkvičky, slunečnice, brokolice a další mikrobylinky pěstuje na své farmě v Karlových Varech paní Olga Novak. Začala s tím v době pandemie koronaviru doma na balkóně. „Byla jsem na mateřské dovolené a přemýšlela jsem, jak bych mohla využít čas. Inspiraci jsem našla na internetu, dočetla jsem se, že mikrobylinky jsou chutné, zdravé a navíc není tak složité je vypěstovat. A tak jsem si s dětmi založila malou zahrádku,“ vypráví paní Olga.
Časem zjistila, že mikrobylinky používají i v restauracích. A tak se zrodila myšlenka na rozjezd vlastního podnikání. Oslovila několik šéfkuchařů a domluvila se s nimi na spolupráci.
Dnes Olga Novak dodává mikrobylinky do restaurací i hotelů. Zakoupit si je u ní ale mohou i jednotlivci. Těm navíc ráda poradí s pěstováním v rámci workshopů, které pořádá. Největší zájem mají kupující o hrášek. A právě hrášek Olgy Novak získal ve své kategorii titul Regionální potravina Karlovarského kraje.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka