Zahájení topné sezóny je v Plzeňské teplárenské za rohem

25. září 2024 13:03, aktualizováno

Topná sezóna je tu a Plzeňská teplárenská začne brzy s celodenním vytápěním.

Obyvatelé Plzně žijící na sídlištích nebo tam, kde jsou připojeni na centrální ohřev vody a vytápění, si asi už všimli, že v ranních a večerních hodinách začala Plzeňská teplárenská temperovat. Topná sezóna je doslova za rohem. „Dle zákona nesmí ve dvou po sobě následujících dnech stoupnut teplota nad 13 stupňů a musí existovat předpoklad, že v blízké budoucnosti už znovu neporoste. Pak můžeme sezónu odstartovat,“ říká Martin Chochol, vedoucí provozu v Plzeňské teplárenské.

Dle předpokladu by měla být letošní topná sezóna zahájena o víkendu. Konec září je pro to obvyklým termínem, jak ukazují data z uplynulých let. Pouze loni se začalo topit až 6. října, bylo to poprvé, kdy se začátek sezóny posunul až na tento měsíc.

Zejména v horních patrech panelových domů je někdy potřeba před sezónou odvzdušnit radiátory. Pokud se vás to týká, postup je úplně jednoduchý. Nejprve radiátor zapněte na maximum. Pak otevřete jeho odvzdušňovací ventil. Připravte se kromě vzduchu na vytékající vodu, tu můžete zachytit do libovolné nádoby. Jakmile se přestane odpouštět vzduch a už jen vytéká voda, ventil opět zavřete.

autoři: Jiří Trnka , abk
Spustit audio

Nejnovější zprávy