Zájem o Krušné hory stoupá. Pod Klínovcem vyroste další luxusní bydlení

17. duben 2015

Ještě v letošním roce začne pod nejvyšším vrcholem Krušných hor výstavba dalších apartmánů. Projekt má název Klínovec Hills a bude zahrnovat celkem 26 bytů. Další plány v Loučné pod Klínovcem zatím čekají na nový územní plán obce.

„V současné době je projekt Klínovec Hills jediným takovým projektem na katastru obce. Na konci roku ale budeme mít snad schválený nový územní plán, který počítá i s možností dalších takových investic, které jsou pro obec prospěšné,“ říká starostka Loučné Jana Müllerová.

Zástavbu chystají i v sousedním Božím Daru. Tam soukromý vlastník připravuje pozemky pro rekreační objekty i rodinné domy nebo menší penziony. Podle místostarosty Jaroslava Formáčka by ještě letos mohly být připraveny inženýrské sítě a komunikace.

Podle odborníků v oblasti nemovitostí zájem o tento typ takzvaného druhého bydlení v rekreačních oblastech roste.

„Toto bydlení lze využít jednak pro vlastní dovolenou či delší pobyty, ale zároveň je dobrou investicí. Majitelé jej mohou po zbytek roku, kdy ho sami nevyužívají, výhodně pronajímat,“ uvedl Němeček.

Projekt Klínovec Hills se staví po etapách. V té první vzniklo 20 bytů. Se stavbou druhé etapy se má začít v červenci. Kromě bytů vzniknou v domě i dva komerční prostory. Ceny samotných apartmánů začínají přibližně na ceně 1,5 milionu korun.

Žulová rozhledna versus betonové monstrum

Skiareál Klínovec je největším lyžařským střediskem Krušných hor. V posledních čtyřech letech zaznamenal rozvoj v podobě rozšíření sjezdových tratí a modernizace lanovek. V letošní sezóně byla například otevřena nejdelší lanovka s krycí bublinou v České republice spolu s červenou sjezdovkou zvanou Jáchymovská o délce 2950 metrů.

Kromě sjezdových tratí se zde nachází dva bohatě vybavené snowparky a běžkařské stopy vedoucí kolem Božího Daru a Klínovce. Milovníci aktivnější zábavy se mohou vydat na větrné nezalesněné pláně pod Klínovcem a vyzkoušet snowkiting.

V létě jsou Krušné hory ideální pro cykloturistiku. V sousedním německém Oberwiesenthalu nechybí ani tenis, krytý bazén, bowling a bobová dráha.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio