Západočeská univerzita pořádá v Plzni dvoudenní Festival absolventů

14. listopad 2012

Západočeská univerzita pořádá už druhý Festival absolventů. 15. a 16. listopadu přijedou do Plzně úspěšní absolventi univerzity a na jejich přednášky může přijít kdokoli, koho dané téma zajímá, vstup je zdarma. Samotní absolventi se pak budou veselit na galavečeru, který pro ně univerzita letos připravila přímo ve svých prostorách.

Nejen Pavel Pavel, Václav Chaloupek nebo Dagmar Damková, ale i řada dalších jmen bude defilovat v dvoudenním maratonu přednášek a ostatních akcí určených veřejnosti. Ústav jazykové přípravy se například do programu festivalu zapojí ve čtvrtek dopoledne nabídkou testování úrovně cizích jazyků.

Elektromotorku a elektrokoloběžku předvedou jejich tvůrci ve čtvrtek odpoledne ve vestibulu Fakulty strojní. Ve stejnou dobu se bude v nové budově Ústavu umění a designu odehrávat workshop figurální kresby. Příznivci umění sem navíc mohou zajít v podvečer na vernisáž výstavy Amazing Thailand.

Západočeská univerzita v Plzni

Historky „ze školních škamen“ pobaví účastníky čtvrtečního večerního programu na Fakultě pedagogické. Předcházet jim bude diskuse o státních maturitách, které se zúčastní ředitel CERMATu Jiří Zíka. Na odvážné čeká v pátek odpoledne i horolezecká stěna v tělocvičně borského areálu.

Na slavnostní galavečer v budově Fakulty elektrotechnické se zaregistrovalo už 350 lidí. „Taková setkání nejsou ve světě ničím mimořádným,“ říká jeden z absolventů Západočeské univerzity a její současný kancléř Petr Kavalíř. Studia v Plzni ukončil v roce 1996, aby v následujících letech poznal vysoké školství nejen v Praze, ale v Jeruzalémě nebo v Kalifornii. „Drtivá většina zahraničních univerzit věnuje budování vztahů s absolventy i s bývalými zaměstnanci značnou pozornost,“ upozorňuje Kavalíř. „Velmi dobře si totiž uvědomují, že jsou nejen jejich vizitkou a chloubou, ale i významným zdrojem informací vedoucích k možnému zlepšení fungování univerzit. V neposlední řadě jsou jedinečnou šancí, jak navázat a rozvíjet spolupráci univerzity s praxí.“

Bližší informace a program najdou zájemci na webových stránkách Západočeské univerzity - http://www.zcu.cz/absolventi/festival-absolventu/

autor: čer
Spustit audio