Zažijte Plzeň jako turista. Projekt Plzeňské hotelové noci nabízí zvýhodněné balíčky

24. listopad 2021 07:20

Plzeňské hotelové noci je nový projekt, který vznikl na podporu cestovního ruchu v Plzni. Zážitkový program připravila městská příspěvková organizace Plzeň – Turismus spolu s plzeňskými hoteliéry a zástupci turistických cílů.

Ať už se chystáte do Plzně na výlet, nebo jste místní a chcete zažít město trochu jinak, můžete využít zvýhodněných balíčků, které připravili podnikatelé v turistickém ruchu spolu s organizací Plzeň – Turismus.

Zcela nový projekt nazvaný Plzeňské hotelové noci připravili zástupci města spolu s hoteliéry. Jeho cílem je podpora cestovního ruchu, tedy oblasti, která se výrazně potýká s koronavirovou krizí. Co všechno je připraveno pro návštěvníky západočeské metropole v rámci speciálních balíčků, vysvětlila mluvčí organizace Plzeň Turismus Petra Vomelová.  „Do projektu se zapojilo 17 hotelů a penzionů, každý z nich nabízí jiné služby, stačí si vybrat. A nabídku nemusí využít jen turisté, ale i Plzeňané, ti mohou přijít třeba do wellnessu,“ prozradila.

Zdarma do Loosových interiérů

Speciální nabídky hotelů a kulturních institucí města bude možné využít během tří víkendů, a to 21. až 23. ledna, 25. až 27. února a 25. až 27. března 2022. K pobytovým balíčkům dostanou návštěvníci 25% slevu na prohlídku Plzeňského Prazdroje nebo volný vstup do Pivovarského muzea. Zdarma se podívají do Loosových interiérů, do muzea Patton Memorial Pilsen nebo Západočeské galerie. Zvýhodněná degustační menu a večeře v rámci Plzeňských hotelových nocí lze zakoupit i samostatně.

Pandemie koronaviru podle Petry Vomelové zapříčinila úbytek turistů, a proto je potřeba cestovní ruch podpořit. „Za 18 měsíců trvání pandemie Plzeň zaznamenala 60% propad počtu turistů, kteří ve městě přenocují. A to i přesto, že covidová léta byla silná, co se týká tuzemských návštěvníků. V prvním pandemickém roce 2020 Plzeň navštívilo 130 tisíc hostů, což je meziročně o 60 % méně, a ubytovatelé zaregistrovali 250 tisíc přenocování, což je o 54 % meziročně méně,“ upřesnila Vomelová.

autoři: Veronika Krátká , Vladimír Šťovíček , mis
Spustit audio