Zdravé pracny
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
15 dkg mouky
8 dkg tuku nebo kvalitního oleje
5 dkg javorového nebo rýžového sirupu
1 lžička kakaa
5 dkg mletých oříšků
hřebíček, skořice, badyán
Postup:
Všechny ingredience smícháme obvyklým způsobem a těsto před použitím necháme přes noc odpočinout. Pracny pečeme ve formičkách zlehka vytřených olejem. A ihned po vyklopení posypeme sušeným kukuřičným nápojem, který vzhledem i chutí imituje posyp moučkovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka