Zdravé pracny

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny:

15 dkg mouky
8 dkg tuku nebo kvalitního oleje
5 dkg javorového nebo rýžového sirupu
1 lžička kakaa
5 dkg mletých oříšků
hřebíček, skořice, badyán

Postup:

Všechny ingredience smícháme obvyklým způsobem a těsto před použitím necháme přes noc odpočinout. Pracny pečeme ve formičkách zlehka vytřených olejem. A ihned po vyklopení posypeme sušeným kukuřičným nápojem, který vzhledem i chutí imituje posyp moučkovým cukrem.

autor: odborník

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka