Zeleninové řezy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny:

250 g zelených paprik
1 mrkev
4 lžíce másla
kmín, sůl, pepř
1 květák
250 g rajčat
300 g mletého masa (mix)
2 vejce
200 ml vody
olej


Postup:

Papriky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, mrkev na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm pozvolna orestujeme. Okmínujeme, osolíme a podusíme do poloměkka. Květák rozebereme na růžičky a krátce uvaříme ve slané vodě. Rajčata nakrájíme na plátky a s květákem přidáme k paprikové směsi. Promícháme a odstavíme z ohně. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce, podle potřeby vodu a dobře promícháme. Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno rozprostřeme polovinu masa, poklademe zeleninovou směsí a navrch přidáme zbylé maso. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.
Po upečení rozkrájíme na řezy a podáváme.


Přílohy: brambory na všechny způsoby, zeleninový salát

autor: posluchač