Zelný list plněný rýží
Staročeský vánoční pokrm "na vytrávení" podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře plzeňského Švejk restaurantu Tivoli
Suroviny:
10 zelných listů
200g rýže
2 cibule
sůl a pepř
česnek podle chuti
olej
voda nebo vývar
Postup:
V hrnci necháme vřít vodu, vložíme listy, necháme přejít varem 5 minut a
dáme odstát. Zelné listy vyndáme z hrnce a necháme vystydnout.
Nakrájíme cibulku najemno, orestujeme dosklovata, přidáme rýži, česnek a vaříme.
Rýžovou směsí plníme listy. Spíchneme párátkem, vyskládáme do pekáčku,
potřeme olejem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova.
Přílohy: rajská omáčka nebo konzumujeme jen tak s výpekem a pečivem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.