Zelný list plněný rýží

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Staročeský vánoční pokrm "na vytrávení" podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře plzeňského Švejk restaurantu Tivoli

Suroviny:

10 zelných listů
200g rýže
2 cibule
sůl a pepř
česnek podle chuti
olej
voda nebo vývar


Postup:

V hrnci necháme vřít vodu, vložíme listy, necháme přejít varem 5 minut a
dáme odstát. Zelné listy vyndáme z hrnce a necháme vystydnout.
Nakrájíme cibulku najemno, orestujeme dosklovata, přidáme rýži, česnek a vaříme.
Rýžovou směsí plníme listy. Spíchneme párátkem, vyskládáme do pekáčku,
potřeme olejem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova.


Přílohy: rajská omáčka nebo konzumujeme jen tak s výpekem a pečivem.

autor: šéfkuchař