Zlatý erb za internetové stránky získala obec Hradiště a město Kasejovice

28. březen 2007

Plzeňský kraj už zná obec a město s nejlepšími internetovými stránkami. Na krajském úřadě Plzeňského kraje hejtman Petr Zimmermann vyhlásil výsledky krajského kola Zlatý Erb 2007. Titul nejlepší webové stránky obce získalo Hradiště u Nepomuku. Nejlepší webové stránky města mají Kasejovice a nejlepší elektronickou službu nabízí, stejně jako v loňském roce, svým obyvatelům Vochov na severním Plzeňsku. Cenu veřejnosti získal Zvíkovec, malá ves na Rokycansku.

Podle slov Marie Čápové, starostky Kasejovic, nové informace mají na stránkách jednou za dva až tři dny. Město ( s 1320 obyvateli) má profesionálně obsluhované stránky webmasterem necelé tři roky. Navštěvuje je stále více lidí, zejména turistů a krajanů, například z USA.

Logo

Starosta Hradiště s 240 obyvateli Petr Braun přiznal že sám internetu zatím příliš nakloněn není a že trvalo dlouho, než internetové stránky obce zřídili. Internet mají v obci rok, ale stránky se snaží velmi rychle doplňovat. O to větší je překvapení z ocenění.

Loni měly z měst nejlepší stránky Rokycany, které letos skončily druhé, a z obcí Němčovice na Rokycansku. V městech byly letos třetí Domažlice a z obcí obsadily druhou a třetí příčku Oselce a Mladý Smolivec, obě z jihu Plzeňska. Kasejovicím, Hradišti, Oselcům a Mladému Smolivci se stará o stránky Václav Blovský, počítačový expert z Dožic u Nepomuka.

Logo

Druhou nejlepší elektronickou službu zajišťují pro své občany Rokycany, SMS InfoKanálem, a Strašice na Rokycansku zasíláním novinek emailem. Vítězný Vochov má vlastní počítačovou privátní síť Vochov-Net, která nabízí možnost připojení osobních počítačů k síti bezdrátovou technikou WiFi. Od října 2005 má tuto službu 95 z 200 rodinných domů, to je necelá polovina obyvatel šestisethlavé obce. Podle starosty Vochova Petera Rady, zařízení nejvíce využívají na připojení k internetu a k návštěvám obecních stránek, o které má zájem stále více lidí.

autor: jsd
Spustit audio