Zpěvačka hitu Môj bože slaví čtyřicetiny

13. březen 2021

Slovenská zpěvačka, skladatelka, textařka a kytaristka Katarína Knechtová slaví své 40. narozeniny. Je už autorsky vyzrálou osobností a ví, co chce v hudbě dokázat.

Do konce roku 2008 byla Katarína frontmankou prešovské skupiny PEHA, se kterou o devět let dříve získala ocenění Objev roku. V roce 2001 obdržela cenu Aurel v kategorii nejlepší zpěvačka, za úspěšné působení na slovenské hudební scéně získala v roce 2005 opět sošku Aurela v kategorii nejlepší zpěvačka a v roce 2007 vyhrála v anketě OTO cenu za nejlepší zpěvačku roku 2006.

Skupinu Peha Katarína Knechtová opustila a v roce 2008 vydala své první sólové album Zodiak a založila dívčí skupinu The Cubes, kterou společně s ní tvoří Jana a Petra Humeňanská, Katarína Knechtová hraje na bicí. Zatím vydala 6 sólových alb. Televizní diváci ji znají jako porotkyni soutěže SuperStar. Píše hudbu i texty, jak sama říká „mám duši blázna, který stále hledá. Nechci stát na jednom místě, patřím mezi lidi, kteří mají rádi výzvy, a snažím se zkoušet nové věci, chci se stále umět pro něco nadchnout.“

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.