Zuzana Hejnová místo Tokia trávila čas s dětmi v Sušici

26. srpen 2020 06:50

Česká atletická hvězda Zuzana Hejnová nasměrovala původně své úsilí k olympijským hrám v Japonsku. V úvodu roku se pečlivě připravovala na soustředění v jižní Africe, jenomže závod v Tokiu je kvůli pandemii koronaviru o rok odložený. A tak se překážkářka mohla o prázdninách věnovat dětem na atletickém kempu v Sušici.

„Užila jsem si to, mohla jsem být v klidu a mohla jsem se dětem hodně věnovat. Všechno zlé je pro něco dobré,“ řekla Zuzana Hejnová. Zúčastnila se červencového i srpnového turnus atletického HESU kempu.

Zuzana Hejnová se narodila 19. prosince 1986 v Liberci. Specializuje se na překážkový běh na 400 m a běh na 400 m. Je bronzovou medailistkou z LOH 2012 v Londýně a dvojnásobnou mistryní světa z MS 2013 v Moskvě a MS 2015 v Pekingu. Je také několikanásobnou vítězkou Diamantové ligy. V estonském Tallinnu pak byla jako první Češka vyhlášena nejlepší atletkou Evropy pro rok 2013.

HESU kemp není jen o atletice. Děti vyjíždí i na vodu, na kolo, na plavání, hrají míčové hry a podobně. Termíny dětských sportovních kempů v Sušici jsou už pevně nastavené i na rok 2021. „Pokud olympiáda proběhne, nebudu tady moci být vždy celý týden, přijedu třeba na 2 až 3 dny,“ slíbila atletka.

Když to situace dovolí, Zuzana by se na olympiádu během podzimu i zimy ráda připravovala v jižní Africe. „To místní prostředí mi svědčí. Uvidíme, jaké budou možnosti na podzim,“ dodala.

autoři: Lukáš Milota , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio