Americká jablečná buchta

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Libuše

Suroviny:

4 hrnky oloupaných a nakrájených jablek na kostičky
4 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1/2 hrnku oleje
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
rozinky, ořechy

Postup:

V míse utřeme vejce společně s krystalovým cukrem, přidáme olej, kakao, skořici, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme jablka. Pozor těsto je tužší!

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáč a navrch posypeme rozinkami, oříšky. Pečeme v troubě při teplotě 180°C – 200°C po dobu 40 minut.

Po upečení buchtu polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem, ořechy, nebo jen pocukrujeme.

autor: posluchač