Andělská pomsta

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:


1 kg mletého masa (nejlépe mix hovězí, vepřové)
4 housky namočené v mléce
sůl, pepř
4 vejce
feferonka nebo chilli koření
česnek
vejce a strouhanka na obalení

na nálev:
2 díly octa
1 díl vody
2 lžíce cukru
1 lžíce soli
celý pepř, nové koření, bobkový list, bylinky

Postup:

Do mletého masa přidáme housky namočené v mléce, vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou feferonku nebo chilli koření. Osolíme, opepříme. Vyválíme válečky nejlépe ve tvaru rohů. Obalíme v trojobalu, usmažíme do zlatova a necháme vystydnout.
Suroviny na nálev svaříme a necháme vychladnout . Do sklenic vložíme karbanátky, zalijeme vychladlým nálevem a zavíčkujeme. Necháme alespoň 2 dny uležet.

autor: šéfkuchař