Bazén na Slovanech prochází důkladnou očistou

22. srpen 2018 13:01

Úplně bez vody a prázdný je v těchto dnech krytý bazén v Plzni na Slovanech. Během týdenní odstávky pracovníci areálu bazén vyčistí, vydezinfikují a opraví.

Letošní léto bylo a je parné. Koupaliště jsou proto už několik týdnů v obležení, včetně koupaliště v plaveckém areálu Plzeň-Slovany. A zatímco se lidé koupou ve venkovním bazénu, pracovníci areálu se tento týden mohli pustit do pravidelného čištění bazénu krytého. „U nás v bazénu provádíme odstávku každý rok, týká se vnitřního padesátimetrového bazénu, atrakcí a dětského bazénu. Děláme to tak každé prázdniny, aby se mohla provést běžná údržba a vše, co se během roku v plném provozu udělat nedá,“ vysvětlil vedoucí provozu Patrik Davídek.

K tomu, aby mohlo dno bazénu projít kompletní kontrolou, je potřeba vypustit 2 200 kubíků vody. Trvá to zhruba den a půl, zatímco napouštění nové vody zabere ještě o den více. „Vyčistíme dno, zkontrolujeme dlaždice, jestli nejsou někde odchlíplé nebo prasklé, vše se upraví speciální dezinfekcí a dvakrát se vypláchnou flitry,“ popsal Patrik Davídek a dodal, že dno často skrývá různé poklady v podobě mincí, gumiček do vlasů nebo řetízků.

„Odstávka má dvě části, čistí se vše, co je nad vodou i pod vodou, a důležité je i čištění technického zázemí. Je třeba využít toho, že je vypuštěná voda z trubek, že je můžeme zkontrolovat, případně opravit a pročistit,“ řekl vedoucí provozu. Vnitřní bazén se po celkové revizi otevře návštěvníkům v pondělí 27. srpna.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová
Spustit audio