Bochov na Karlovarsku připravuje referendum o dopravě a elektrárnách

24. únor 2006
Tento pořad

Místní referendum vypisuje městský úřad v Bochově na Karlovarsku. Uskuteční se v březnu a radní se tímto způsobem chtějí dozvědět názor lidí na řešení dopravní situace na náměstí. Obyvatelé mají v referendu odpovědět, zda na náměstí v jeho nové podobě nadále zůstanou stanoviště autobusů. Druhou otázkou je stavba větrných elektráren na Bochovsku. Zatím se zdá, že většina lidí je prozatím odmítá.


Druhou odpovědí v referendu rozhodnou občané o případné výstavbě větrných elektráren na Bochovsku. Rozhodnutí bude zřejmě jednodušší, zdá se, že většina lidí stavbu prozatím odmítá. Co si opravdu myslí většina, se ukáže až v referendu. Radní chtějí nechat rozhodnutí o tak důležitých změnách, které mohou zasáhnout do života všech obyvatel, plně v rukou lidí.

Místní referendum, v němž by měli lidé odpovědět na otázku související s řešení dopravy, se v Karlovarském kraji ještě nekonalo. K větrným elektrárnám se v něm ale už vyjadřovali loni v lednu obyvatelé Božího Daru. Výstavbu elektráren většina z nich odmítla.
autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio