Brutus: První polibek

30. květen 2024

Rockovou baladu s názvem První polibek napsal Václav Friebert. Skladba je trvalou součástí playlistu rakovnické skupiny Brutus.

Skupina Brutus vznikla v roce 1966 pod názvem Madragora. Za normalizace musela několikrát přestat hrát, byla opět oživena pod názvy Elektronik, Brutus a Kyklop a od sametové revoluce je až dodnes Brutusem. Zatím se v ní vystřídalo téměř padesát muzikantů. Je pověstná tím, že hraje třeba několik hodin v jednom tahu, bez přestávky. Brutus stále aktivně koncertuje, má věrnou základnu fanoušků po celé České republice. Jeho koncerty jsou pravidelně navštěvovány stovkami lidí a kapela stále vydává nové skladby a alba. Brutus je prostě legendární česká kapela, která se zapsala do historie české hudby svým unikátním stylem. Její písně zůstávají populární i po několika desetiletích a kapela stále přitahuje nové generace fanoušků.

Mezi její nejznámější písně patří například "Dlažební kostka", "Poslední polibek", "Opijem se" nebo "Hospody, hospody". Tyto skladby se staly hity. Až na Brutus vyrazíte, prvního polibku se určitě dočkáte – aspoň tedy od legendy českého rocku skupiny Brutus.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.