Chodov rozšiřuje městský kamerový systém

Chodov na Sokolovsku pokračuje v rozšiřování městského kamerového systému. Kamery, které si město pořídilo letos s pomocí státní dotace ministerstva vnitra, by mělo doplnit druhé sledovací stanoviště v budově městské policie., Současný systém se ještě dolaďuje, vychytávají se některé softverové nedostatky .

V současné době ulice střeží osm kamer a jejich signál je sveden do služebny policie České republiky. Radnice by chtěla, aby stejnou možnost měli i strážníci městské policie. Zatímco policie by se mohla zaměřit na závažnější přestupky a trestnou činnost, strážníci by hlídali například nepořádek v ulicích.

Vybudování stávajícího kamerového systému stálo město 1,5 milionu a peníze pokryla z větší části dotace. Radnice se podílela pěti sty tisíci. Druhé monitorovací místo ve služebně městské policie zajistí radnice z vlastního rozpočtu dalším půl milionem korun, se kterým počítá v rozpočtu pro příští rok. Rozšíření o další monitorovací stanoviště by už mělo být tedy levnější.

Bezpečnostní kamera

Kamerový systém patří do série opatření, kterými chce radnice lépe zajistit pořádek v problémových ulicích města. Na situaci před časem upozorňoval i průzkum veřejného mínění.

autor: zdt
Spustit audio