Chodský soubor Mrákov vystoupí v Českém rozhlasu Plzeň!

2. březen 2015

„Mrákovská věž převyšuje kopce…“ – tahle mrákovská „hymna“ bude už brzy znít plzeňským rozhlasovým studiem. Chodský soubor Mrákov totiž se svojí dudáckou muzikou míří do Českého rozhlasu Plzeň, kde vystoupí s hodinovým koncertem. Nenechte si ho ujít!

Chodský soubor Mrákov – to je mezi milovníky folkloru pojem. Radost s chodskými písničkami, tanci a dudáckou muzikou rozdává už od roku 1961! A radost je to přímo nakažlivá. Stačí, aby dudák spustil, přidaly se štěbetající klarinety, housle, basa – a najednou vás chodská dudácká muzika pohltí v celé svojí kráse. Máte co dělat, aby se vám nohy neroztančily a přistihnete se, že se usmíváte a spolu s Mrákovskými si pobrukujete.

Mrákovský soubor přijal pozvání do dalšího dílu veřejné rozhlasové nahrávky pořadu „U muziky s Plzeňáky“. Proběhne ve čtvrtek 5. března od 17 hodin a vstup je zdarma! Opět po čase plzeňské rozhlasové studio rozsvítí barevné chodské kroje a ovládne ho dudácká muzika. První březnový čtvrtek si tedy vyznačte ve svém diáři, srdečně vás zveme - nenechte si natáčení ujít!

Na veřejnou rozhlasovou nahrávku pořadu „U muziky s Plzeňáky“ s Chodským souborem Mrákov jste zváni 5. 3. 2015 od 17 hodin.

Pořadem provází Michaela Vondráčková.

Vstup je zdarma, těšíme se na vás!

Spustit audio