Cimbálová muzika Milana Broučka v rozhlasovém studiu

19. říjen 2015

Také milujete cimbálovou muziku? Máme pro vás tip k poslechu! 3. září byla hostem pořadu „U muziky s Plzeňáky“ v našem velkém hudebním studiu sympatická Cimbálová muzika Milana Broučka. Lidové melodie z Moravy i Slovenska zněly ve vynikající interpretaci - členové muziky jsou totiž profesionálními hudebníky s praxí v předních českých orchestrech.

Kam až sahá láska k lidové hudbě a lidovými písničkám – i o tom zaplněné rozhlasové studio přesvědčili první zářijový čtvrtek členové Cimbálové muziky Milana Broučka.

Přestože jsou všichni profesionálními muzikanty a jejich jména najdete v předních českých orchestrech a hudebních seskupeních, s velkou láskou a temperamentem se věnují moravskému a slovenskému folkloru.

Muzikanti se ovšem nebojí ani malých hudebních experimentů a s oblibou folklorní žánr překročí a zamíří třeba do klasické hudby nebo jazzu. Ve studiu Českého rozhlasu Plzeň tak v originálním podání Cimbálové muziky Milana Broučka zazněl například Montiho čardáš s jazzovou vsuvkou nebo Uherský tanec č. 5 J. Brahmse.

Muziku hrající pod vedením Milana Broučka (houslista a zpěvák, člen Plzeňské filharmonie) tvoří Ondřej Pustějovský (housle, zpěv), Anton Masnica (akordeon, zpěv), Vojtěch Masnica (kontrabas, zpěv), Michal Vostrý (viola, zpěv) a Vlaďka Křenková (cimbál).

Poslechněte si záznam veřejné rozhlasové nahrávky pořadu „U muziky s Plzeňáky“ s Cimbálovou muzikou Milana Broučka – ve dvou dílech Špalíčku lidových písní!

1. díl záznamu z veřejné rozhlasové nahrávky pořadu U muziky s Plzeňáky
Cimbálová muzika Milana Broučka

2. díl záznamu z veřejné rozhlasové nahrávky pořadu U muziky s Plzeňáky
Cimbálová muzika Milana Broučka

Spustit audio