Čtvrteční kulturní echo

4. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Joe Satriani zamíří v rámci světového turné k nám do západních Čech. Příznivci kytarových rifů známého rockového muzikanta mají sraz v 19 hodin v Lokti nad Ohří a otevřeně se hovoří o rockové události roku v ČR. Hostem večera bude v loketském amfiteátru syn dalšího známého sólisty, Garyho Moora - Jack Moore.

Včera v Plzni začal festival "Letní filmové noci". Dnes je v plzeňském lochotínském amfiteátru na programu česká komedie Marie Poledňákové "Líbáš jako ďábel". V hlavních rolích uvidíte Kamilu Magálovou, Oldřicha Kaisera, Jiřího Bartošku a Evu Holubovou.

"Evropa kontra Aljaška" - tak pojmenovali výstavu svých fotografií Ludvík Erdmann a Jan Šimonek, členové fotoklubu FOS Sokolov. Jejich snímky můžete do 11. července obdivovat ve foye sokolovského městského domu kultury.

Sušické kulturní centrum SIRKUS zve na výstavu malíře Miroslava Šislera "Atraktory z Velhartic". Návštěvníci galerie se seznámí s ústředními tématy Šislerovy malířské práce: s barvou, horizontem krajiny, křivkou a silovými poli, které směřují k systému "ATRAKTORU". Výstava je přístupná do 17. srpna.

A pozvání platí také do plzeňské galerie Visio Art na Roudné. Výstava s názvem "Rituální předměty Afriky" je unikátní sbírkou soch, masek a dalších artefaktů vyrobených africkým kmenem Baga na přelomu 19. a 20. století. Díla uctívají lovce, matky s dětmi, zvířata i panovníky s jejich doprovody. Do galerie Visio Art se přijďte podívat do konce prázdnin.

Spustit audio

Více z pořadu