Čtvrteční kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Léto v Prazdroji pokračuje dalším koncertem. Na nádvoří plzeňského pivovaru vystoupí od 19 hodin plzeňská skupina Mediterian zaměřená především na hudbu ze Španělska a Latinské Ameriky.

V Rajské zahradě kláštera augustiniánů v Domažlicích proběhne koncert s názvem Hudba v klášteře. Na repertoáru je muzikálová klasika ze 60. a 70.let minulého století. Hraje trio ve složení Petr Macháček, Dáša Zázvůrková a Jakub Šafr, začátek ve 20 hodin.

Za další akcí míříme do Sokolova. Letní festival Sokolovské kulturní léto má na programu další koncert na Starém náměstí - tentokrát vystoupí od 16 hodin kapela Netřísk.

LOLEK - filmový festival v Centrálním parku v Plzni na Lochotíně nabízí dnes od půl desáté animovaný český snímek s Myšpulínem, Fifinkou, Bobíkem a Pinďou - Čtyřlístek ve službách krále.

A pokud to máte do kina blíž v Karlových Varech, neměli byste minout kino Čas, které nabízí premiéru akčního snímku Red 2, ve kterém hlavní role ztvárnili Bruce Willis, John Malkovich a Anthony Hopkins. Promítá se od 18 hodin. Sousední kino Drahomíra uvede v 19:30 rovněž novinku - českou komedii režisérky Alice Nellis Revival.

Nakonec ještě pozvánka na výstavu: obrazy malíře Josefa Černého můžete shlédnout ve Státní vědecké knihovně Plzeňského kraje ve Smetanových sadech. Autor ji nazval "Toulky krajinou" a přístupná je do konce srpna.

Spustit audio

Více z pořadu