Čtvrteční kulturní echo

15. srpen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

54. ročník Festivalu Fryderyka Chopina bude zítra slavnostně zahájen v Mariánských Lázních. Už dnes jste do Domu Chopin zváni na „Prolog festivalu". Drobné skladby Fryderyka Chopina zahrají klavíristé Ivan Klánský a Martin Kasík. Do mariánskolázeňského Domu Chopin přijďte na 20. hodinu.

Dechová kapela Karlovarka dnes vystoupí v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních. Začátek je v 19:30 hodin.

Revivalová big beatová kapela Beat Club 68 koncertuje od 16 hodin v rámci „Sokolovského kulturního léta" na Starém náměstí v Sokolově.

Muzikál „Mamma Mia!" britské režisérky Lloydové dnes nabízejí „Filmové noci" v amfiteátru v Plzni na Lochotíně. Slavné hity skupiny ABBA se tam rozezní v 21:15 hodin.

Na komentovanou prohlídku výstavy „Faksimile církevních rukopisů" láká Muzeum církevního umění plzeňské diecéze. Do problematiky rukopisů se zřetelem k dějinám české knižní kultury vás v 17 hodin zasvětí vedoucí knihovny Západočeského muzea Ila Šedo. Expozice zahrnuje soubor 28 kopií iluminovaných rukopisů pokrývajících období od 6. do 16. století a geografický prostor od Francie po Arménii. Výstava v plzeňském Muzeu církevního umění byla prodloužena do 22. září.

Čtyřdenní „Karlovarský pivní festival" dnes startuje v Karlových Varech. Kromě nabídky západočeských pivovarů se můžete těšit například na trh řemesel a každé odpoledne i na bohatý doprovodný program. „Karlovarský pivní festival" se koná vždy od 10 do 21 hodin před hotelem Thermal.

Ukázky starého řemeslného umění jsou ještě dnes od 10 hodin k vidění na nádvoří hradu Rabí. Akci společně se správou hradu pořádá Ateliér Radost.

Spustit audio

Více z pořadu