Čtvrteční kulturní echo

22. srpen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Jedinečnou možnost prolistovat spolu se správcem sbírek unikátní 24 dílný "Popis Egypta" dnes nabízí Státní zámek Kynžvart. Připomíná tím 215. výročí založení Egyptského Institutu v Káhiře. "Popis Egypta" sestavili vědci účastnící se Napoleonova tažení do Egypta, v České republice existují pouze 3 jeho kompletní exempláře a jeden z nich se nachází právě na kynžvartském zámku. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o mimořádnou jednodenní akci organizátoři doporučují rezervaci předem, prohlídky zámku s příležitostí nahlédnout do "Popisu Egypta" probíhají od 9 do 16 hodin.

Německý klavírista Wolfgang Manz má dnes "Klavírní recitál" v rámci 54. ročníku "Chopinova festivalu" v Mariánských Lázních. Zahraje skladby Fryderyka Chopina a Sergeje Rachmaninova - dnes od 20 hodin v mariánskolázeňském Městském divadle.

Na "Malé nocturno" láká Městské kulturní středisko Domažlice. Koncert komorní hudby je součástí „7. mezinárodních letních klarinetových kurzů". Koná se od 20 hodin na Chodském hradě a vstup je zdarma.

MHS country music neboli Mošnovo (případně Momentální) hudební sdružení vystoupí dnes na "Sokolovském kulturním létě". Na koncert originální kapely, která má v názvu tři písmena znamenající čtyři slova, jste zváni na Staré náměstí v Sokolově od 16 hodin.

Americký akční sci-fi snímek "G. I. Joe 2: Odveta" je dnes na programu "Filmových nocí" v amfiteátru v Plzni na Lochotíně. Kromě napínavého příběhu se můžete těšit na řadu hollywoodských efektů, které režisér Jon Chu ve svém filmu bohatě využívá. Do Lochotínského amfiteátru přijďte na 20. hodinu 45. minutu.

"Polski film" Marka Najbrta dnes uvádí letní kino v zahradě Hotelu U Pramenů v Plzni. Začátek promítání je v 21 hodin.

Reliéfy pro křížovou cestu v Nejdku Heřmana Kouby a gobelíny Jarmily Koubové jsou už jen do neděle 25. srpna k vidění v klášterním kostele svatého Antonína Paduánského v Sokolově. Otevřeno je vždy od 10 do 18 hodin.

Spustit audio

Více z pořadu