Čtvrteční kulturní echo

26. září 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Závěrečný koncert 55. Dvořákova karlovarského podzimu" se dnes uskuteční v hotelu Thermal v Karlových Varech. V provedení Karlovarského symfonického orchestru zazní „Requiem" Antonína Dvořáka, jako sólisté vystoupí Zuzana Fišerová, Kamila Mazalová, Dušan Růžička a Zdeněk Hlávka, spoluúčinkovat bude Severočeský filharmonický sbor. Začátek koncertu v hotelu Thermal je v 19 hodin 30 minut.

Skupina Nezmaři dnes bude hostem Plzeňské filharmonie na jejím abonentním koncertu řady C. Neobvyklé spojení si můžete vychutnat od 19 hodin v Měšťanské besedě v Plzni.

„Anna Karenina" - balet libretisty, choreografa a režiséra Libora Vaculíka s hudbou Dmitrije Šostakoviče má v 19 hodin na programu Velké divadlo v Plzni. Tolstého slavný román, vycházející ze skutečné události, vypráví o síle vášně schopné prolomit bariéry společenské konvence. Titulní roli ztvárňuje Michaela Hosová Musilová, orchestr diriguje Petr Kofroň.

Komorní divadlo v Plzni uvádí Shawovu komedii „Pygmalión". Na jevišti znovu ožije příběh londýnského profesora Higginse, který se pokouší udělat ze zaostalé holky z ulice, květinářky Lízy Doolittlové, dámu vybraných způsobů - v 19 hodin v plzeňském Komorním divadle.

„Jak utopit doktora Mráčka" - muzikálová adaptace filmové komedie o konci vodníků v Čechách vás pobaví v Karlovarském městském divadle a to od 19 hodin 30 minut. V Karlových Varech s ní hostuje Západočeské divadlo Cheb. V hlavních rolích hrají, zpívají, tančí a topí herci Pavla Janiššová, Petr Vydarený, Eva Navrátilová, Pavel Marek a další.

„Vášnivý polibek z Klatov" - příběh inspirovaný klatovskou historií a povídkou Karoliny Světlé „Hubička" má dnes premiéru v Divadle Klatovy. V režii Petra Baťka účinkuje Divadelní spolek Za oponou, taneční skupina MODERN, žáci klatovské Základní umělecké školy Josefa Kličky a hosté. Premiéra je součástí oslav 50 let Stálé divadelní scény v Klatovech, do klatovského divadle jste zváni na 19:30 hodin.

„Kosti pro Otta" - hru na pomezí frašky a poněkud zidealizovaného shovívavého komorního dramatu uvidíte v Divadle Dialog v Plzni. Pokud se chcete přesvědčit o tom, že i prostitutky mají duši, zajděte tam na představení divadla Amceth v 19 hodin.

Konrádyho dudácká muzika vás dnes přivítá v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních. Chodské písničky a orchestrální skladby v podání oblíbené domažlické kapely si tam můžete poslechnout od 19:30 hodin.

Duo Pachnerovi dnes koncertuje v kostele U Ježíška v Plzni. Autorské písně sourozenců Lenky a Martina Pachnerových jsou o Bohu, o životě, o vztazích - v kostelíku U Ježíška vás osloví v 19 hodin.

„Lesní řemesla na Tachovsku" - to je téma přednášky Jiřího Kadery, která se od 17 hodin koná v Muzeu Českého lesa v Tachově.

Debut švédského režiséra Peterséna „Avalon" dnes promítá Filmový klub Karlovy Vary. Snímek přináší nekonvenční portrét stárnoucích lidí, ocitajících se někde mezi společenskou elitou a zločinem, kteří unikají z reality do iluzivního světa bezstarostné zábavy a krátkodobých rozkoší. Do karlovarského kina Drahomíra zamiřte na 19:30 hodin.

6. ročník festivalu „Underbridge Music Fest Pixlování" dnes od 14:14 do 21:21 hodin proběhne v areálu Základní školy pod Saským mostem v Plzni. Těšit se můžete na hudební a taneční vystoupení, workshopy a soutěže. Cílem neziskové akce je prezentace činnosti občanského sdružení Ponton a jeho nízkoprahového klubu Pixla.

Spustit audio

Více z pořadu