DEPO2015 čeká rekonstrukce, zavírat se nebude

18. září 2024 11:05, aktualizováno

Pro pravidelné návštěvníky DEPA2015 v Plzni je dobrou zprávou, že se upustilo od celkové velké rekonstrukce prostoru, během které měl být areál několik let uzavřen. Dle nového plánu se DEPO opravovat bude, ale postupně.

„1. října máme předávat polovinu objektu zhotoviteli,“ říká ředitelka DEPO2015 Soňa Rychlíková. Rekonstrukce této poloviny proběhne ve dvou etapách, přičemž ta první se týká kavárny, kuchyně a tržnice a bude trvat půl roku, ta druhá by pak měla skončit v září 2025. Majitelem objektu je město Plzeň a to také hradí náklady na rekonstrukci. První část, zahrnující rekonstrukci střechy nad kavárnou a směrem k Cukrovarské ulici, vyjde asi na 120 milionů korun.

„Během rekonstrukce nakonec nebudeme úplně zavírat, polovina objektu včetně nádvoří bude k dispozici. Musíme jen vystěhovat některé nájemce, protože nebudeme mít prostor pro výstavní program. Jinak doufáme, že zvládneme místo upravit tak, abychom mohli realizovat akce, jež máme připravené na konec letošního roku a na rok příští,“ uvádí Soňa Rychlíková. Podle ní by následné opravy měly pokračovat také v letech 2026 a 2027, a to v souladu s plánovanou novou zástavbou v okolí. Areál DEPO2015 bude i v budoucnu sloužit kultuře a rozvoji kreativních odvětví.

autoři: Soňa Vaicenbacherová , abk
Spustit audio

Nejnovější zprávy