Dijonská roštěná

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Hovězí maso je poslední dobou v našem jídelníčku trochu opomíjené, především jeho vysokou cennou. Jednou za čas bychom si však kvalitní hovězí maso měli dopřát.

Suroviny:

4 plátky z roštěnce po cca 150 g
2 lžíce přepuštěného másla nebo sádla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml husté zakysané smetany
1 lžička worcesterské omáčky
150 ml vývaru (lze použít i z kostky)
mletý pepř
sůl

4 tenké plátky šunky
2 vejce vařená natvrdo
petrželka

Postup:

Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka je po obou stranách opečeme v rozpáleném tuku. Pak je podlijeme vývarem a pomalu dusíme do měkka.

Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, smetanu, dobře promícháme a povaříme. Podle potřeby zředíme vývarem.

Při podávání maso podlijeme omáčkou a ozdobíme kornoutky ze šunky, plátky vařených vajec a petrželkou.

Nejvhodnější přílohou je dušená rýže nebo šunková rýže. K takto upravené roštěné výborně chutná kompot.

Dijonská roštěná