Discgolf i venkovní fitness. Na Slovanech vzniknou další místa pro rekreační sport

30. květen 2022 19:52, aktualizováno

Nové discgolfové hřiště se otevře za Škoda sport parkem v Plzni na Slovanech. A příznivci sportu se v této městské části dočkají ještě dalších tréninkových aktivit.

Discgolfové hřiště na Slovanech

Discgolfové hřiště v Malostranské ulici v Plzni se otevře v úterý v pravé poledne. „Nachází se pod Škoda sport parkem a vzniklo na opuštěné louce. Jedná se populární volnočasovou aktivita pro širokou veřejnost, podobnou klasickému golfu, ale místo míčku a hole používáte jen házecí talíře,“ vysvětlila místostarostka Slovan Eva Trůková. „Vyzkoušela jsem si to s klasickým létajícím talířem, ale to je špatně, protože je moc lehký, na discgolf jsou jiné speciální talíře,“ dodala.

Další novinkou na Slovanech bude streetworkoutové hřiště ve Chvojkových lomech. „Poprvé si na něm lidé zacvičí asi až o prázdninách, tato sestava pro venkovní cvičení a protahování oživí park a časem k němu doplníme ještě tři fitness prvky,“ uvedla místostarostka.

10. června pak začnou další práce na rozšíření cyklostezky podél Radbuzy. „10. září by mělo být hotovo, postaví se celkem 200 metrů nové cyklostezky v souběhu s tou stávající smíšenou. Ta se v budoucnu stane stezkou jen pro pěší. Je to potřeba, ta stávající stezka je příliš úzká,“ uzavřela Trůková.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio