Dobročinný program Prazdroj lidem rozdělil 3 miliony

4. únor 2009
Tento pořad

Je vcelku logické, že silnější by měli pomáhat slabším, bohatí chudým a také potřebným. Možná i proto má velice dobrou tradici dobročinný program nazvaný Prazdroj lidem. Proběhl už po sedmé a v tomto ročníku byly rozděleny 3 miliony korun mezi 13 oceněných projektů. Podrobnosti o některých z nich zjišťovala Martina Klímová.

Vítězem hlasování veřejnosti se stal projekt Prateta organizací o.s. Ledovec, o.s., Diakonie ČCE (středisko Plzeň) a Možnosti tu jsou o.p.s. Záměrem je založit Centrum podpory zaměstnávání lidí se zdravotním postižením a tím jim pomoci při hledání a udržení práce, zároveň vytvářet příznivé prostředí pro integraci lidí se zdravotním postižením. Prateta na realizaci tohoto projektu obdrží částku v plné požadované výši půl milionu.

V kategorii Projekt zaměstnanců společnosti Plzeňský Prazdroj se nejlépe umístil projekt Diecezní charity Plzeň a získává tak plnou požadovanou výši daru 277.000 korun. Domov pokojného stáří sv. Alžběty se snaží poskytnout plnohodnotný život třiceti těžce pohyblivým seniorům a kromě rekonstrukce kuchyně chce také vybavit dvorek markýzami, které poskytnou jeho obyvatelům potřebný stín.

Logo

Také letos se vybíral projekt Rady reprezentantů , která se rozhodla podpořit záchranu dvou ohrožených bohemikálních starých tisků. Díky tomu získá na realizaci Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje v Plzni, která je žadatelem, finanční dar v plné požadované výši 70 tisíc korun.

autor: mkl
Spustit audio