Domácí zahuštěná cibulačka
recept podle šéfkuchaře Michala Krejčího
Suroviny:
4 středně velké cibule
3 lžíce hrubé mouky
1/4 másla
1 dcl bílého vína
1 vejce
sůl
bílý pepř
krutony z bílého pečiva
sýr na posypání
Postup:
Oloupanou cibuli překrojíme a nakrájíme na slabé plátky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme bílý pepř, zahustíme hrubou moukou, přidáme 1 celé vejce a orestujeme. Přilijeme bílé víno, necháme odvařit a naředíme vodou, nebo zeleninovým vývarem. Povaříme a dochutíme.
Polévku podáváme s krutony z bílého pečiva posypanými sýrem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser