Domácí zahuštěná cibulačka

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň

recept podle šéfkuchaře Michala Krejčího

Suroviny:

4 středně velké cibule
3 lžíce hrubé mouky
1/4 másla
1 dcl bílého vína
1 vejce
sůl
bílý pepř
krutony z bílého pečiva
sýr na posypání

Postup:

Oloupanou cibuli překrojíme a nakrájíme na slabé plátky, orestujeme na másle, osolíme, přidáme bílý pepř, zahustíme hrubou moukou, přidáme 1 celé vejce a orestujeme. Přilijeme bílé víno, necháme odvařit a naředíme vodou, nebo zeleninovým vývarem. Povaříme a dochutíme.

Polévku podáváme s krutony z bílého pečiva posypanými sýrem

autor: šéfkuchař