Domažlice zahájily modernizaci bazénu

4. červenec 2018

Modernizaci plaveckého bazénu za téměř 300 milionů zahájili v Domažlicích. Vznikne zde areál s toboganem, saunami, relaxační zónou i bazény se slanou vodou.

Rekonstrukce a přístavba plaveckého bazénu v Domažlicích potrvá do konce srpna příštího roku, do té doby areál bude uzavřený. Zhruba 40 let starý plavecký areál rekonstrukci naléhavě potřebuje a čeká na ni několik let. Mluvčí radnice Kristýna Bublová sdělila, že je v plánu letos proinvestovat téměř 67 milionů.

Práce začaly už v roce 2016, ale firma, která tehdy zakázku získala, provedla jen bourací práce a v březnu 2017 stavbu opustila. Město jí vyměřilo smluvní sankce a žádalo výplatu bankovní jistiny 23 milionů Kč, spor nyní řeší soud. Letos vypsaly Domažlice nové výběrové řízení a zakázku získala firma OHL ŽS Brno.

Během uzavření bazénu  radnice zaplatí sportovním oddílům dopravu k jinému plaveckému bazénu a zajistí plaveckou výuku pro žáky základních škol mimo město.  Stavbu uhradí město výhradně z vlastních zdrojů. V areálu vznikne nový bazén s tobogánem, wellness centrum s posilovnou, sauny, bazény se slanou vodou, odpočinková zóna, nové šatny se zázemím a restaurace. Stavbaři zajistí statiku budovy, vybudují novou vzduchotechniku, opraví střechu a bazénovou vanu. Právě oprava současného bazénu je finančně nejnákladnější.

Zástupci města počítají s dalšími inovacemi a investicemi. Kromě modernizace bazénu se bude pokračovat v přestavbě pivovaru, opraví silnice a chodníky, ve Vrbově ulici vznikne nová obytná zóna. Dalších oprav se dočká školní jídelna, postaví se další část cyklostezky a nová parkovací stání.

autoři: Michaela Svobodová , jnm , mkl
Spustit audio