Dvě cyklotrasy spojují Cheb a Marktredwitz

Dvě cyklotrasy, které jsou součástí Valdštejnovy turistické cyklostezky byly slavnostně otevřeny (13.5.) v Chebu. Cyklostezka spojuje na dvou trasách Cheb a německý Marktredwitz. Stavba obou tras cyklostezky začala loni v říjnu a chebská radnice už předem rozdávala symbolické jízdenky, které měly připomínat zahájení provozu. Vypadají jako jízdenky do vlaku. Část stezky totiž vede po staré železniční trati.

Pozvaní němečtí i čeští hosté chtěli projet trasu na připravených kolech, ale plán jim překazil déšť a vítr. Museli se tak spokojit jen s krátkou procházkou pod deštníky. Slavnost doprovodil kulturní program a závody ve skocích na kolech.

Severní trasa vede z Marktredwitz a na české území se dostává po nově otevřené stezce u hraničního přechodu Schirnding - Pomezí nad Ohří, odkud vede do Chebu. Celková délka z Marktredwitz do Chebu je 27,6 kilometru.

cykloturistika

Druhá, jižní trasa Valdštejnovy cyklostezky vede podél řek Ohře, Odrava a Kösseine z Chebu přes Slapany po staré železniční trati směrem na Waldassasen a pak do Marktredwitz. Celkem měří 42,7 kilometru.

Trasa vedoucí z Chebu směrem k Pomezí stála 4,7 milionu korun, druhá trasa směrem na Waldsassen 7,3 milionu korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio