Eskymo řezy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu

Suroviny na těsto:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 lžička kakaa


Krém:

400-500 ml mléka
2 kokosové pudinky v prášku (stačí i vanilkové a dosypat kokosem)
125 g másla
1 zakysaná smetana
cukr dle chuti

Postup:

Suroviny na těsto smícháme dohromady, z mísy nalijeme na vysypaný a
pomoučený plech (nebo na pečící papír). Pečeme cca 30-40 minut na 180°C.
Mezitím uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem
a po lžičkách zašleháváme pudink a zakysanou smetanu.
Krém natřeme na vychladlou placku, potáhneme čokoládovou polevou.
Posypme kokosem,ořechy, ...
Skladujeme v chladu.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.