Eště na mě zpomeneš, haž mi tu mít nebureš…

9. listopad 2015

Také máte tak rádi chodské nářečí – bulačinu a chodskou dudáckou muziku? Pak pro vás máme skvělý tip k poslechu! O letošních Chodských slavnostech v Domažlicích jsme natáčeli na hlavní scéně na domažlickém náměstí. Záznam pořadu Národopisného souboru Postřekov „Postřekovský vokýnko“ vám teď nabízíme jako další malé ohlédnutí za letní sezónou folklorních slavností.

„Postřekovský vokýnko“ v podání Národopisného souboru Postřekov je už pravidelnou a oblíbenou součástí programu Chodských slavností v Domažlicích. Letos na hlavní scéně na domažlickém náměstí proběhlo v sobotu 15. srpna za velkého zájmu diváků. A naše rozhlasové mikrofony byly opět u toho.

Čtěte také

„Eště na mě zpomeneš, haž mi tu mít nebureš…“ – pod tímto názvem se uskutečnilo letošní „Postřekovský vokýnko“, pořad plný chodských lidových písniček, tanců a dudácké muziky. Hned tři generace postřekovských tanečníků vystoupili ve společném programu, s temperamentem jim vlastním. Na své si ale přišli i milovníci chodského nářečí a tzv. chodských „poudaček“.

Diváci s radostí i dojetím sledovali příběh Hančičky a Honzíčka - takový, kterých se v minulosti mohly odehrávat tisíce. Tancování, milování, trucování, vojna, toužení… Emoce i zamyšlení nad lidskou životní poutí a osudy letos nabídli Postřekovští zaplněnému domažlickému náměstí. V hlavních rolích Hančičky a Honzíčka vystoupili Lenka Blacká a Karel Hemala.

První část záznamu pořadu
Eště na mě zpomeneš, haž mi tu mít nebureš

Druhá část záznamu pořadu
Eště na mě zpomeneš, haž mi tu mít nebureš


Poslechněte si záznam pořadu „Postřekovský vokýnko“ z letošních Chodských slavností ve 2 dílech Špalíčku lidových písní!

Chodské slavnosti 2015

Závěr pořadu „Postřekovský vokýnko“

Spustit audio