Fazolník
podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny:
1 plechovka červených fazolí
½ hrnku celozrnné mouky
¼ hrnku kakaa
¼ hrnku třtinového cukru
125 ml polotučného mléka
¼ hrnku oleje (např. řepkového)
¼ hrnku kvalitní hořké čokolády (nasekané nebo nastrouhané)
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 menší hodně zralý banán
špetka soli
Postup:
Fazole důkladně propláchneme od nálevu a společně s nakrájeným banánem, vanilkovým cukrem, olejem a mlékem rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne vlhká hladká hmota.
V jiné míse smícháme celozrnnou mouku, prášek do pečiva, kakao, třtinový cukr, nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu a sůl. K tomu přilijeme rozmixovanou směs, vše promícháme.
Vznikne těsto, které pečeme v silikonové formě na 170 °C po dobu 20 minut, ne však déle. Buchta musí zůstat měkká a vláčná.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.